Cobtain Welsh Cobs

De geschiedenis van de Cobtain stud 

In 1968 kregen we onze eerste meries:Stowe Princess van Tyngwndwn Cream Boy en Twyford Plum van Madeni Welsh Comet.

Onze fokkerij ging pas goed van start toen Henk en ik in 1983 'Rouwkuilens Rosina' kochten en we ons gingen verdiepen in de verschillende bloedlijnen.Wat wij wilden is fokken volgens de Engelse rasbeschrijving, waarbij wij extra letten op type, uitstraling, massa, karakter en hele goede bewegingen.Toen wij Rosina kochten was zij nog een veulen.Haar moeder was 'Sawel Dorina', een van de mooiste merries van Nederland. Ze had echt alles, heel veel adel en uitstraling, veel type   en hele goede bewegingen. 

Rouwkuilens Rosina is ster/preferent en won vele kampioenschappen, waaronder het Nationaal Kampioenschap op de Centrale Keuring te Kootwijk en op de Internationale keuring te Brussel werd ze EUROPEES KAMPIOEN zogende merries.

Rosina bracht o.a. de goedgekeurde hengst 'Cobtain Roderick' van Nebo Sportsman,(op de foto is hij 2 jaar)  zijn volle zus 'Cobtain Desert Queen' is Ster en voorlopig Keur, de Ster/Keur merrie 'Cobtain Tally Rose' is van Pentrefelin Taliesin.

Cobtain Rosie - nog steeds in ons bezit-is wel haar bekendste dochter.(Zie hoofdstuk Rosie)

Er kwam nog een Rouwkuilen merrie bij, de 20 jarige Stermerrie 'Rouwkuilens Dorien' van Boschveld Aladin, de eerste in Nederland goedgekeurde Cobhengst. 

Dorien heeft veel goede nakomelingen achtergelaten. Wij hebben slechts 1 veulen van haar kunnen fokken, de goedgekeurde hengst 'Cobtain Aladin' van Nebo Sportsman.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        

Sawel Dorina

Rouwkuilens Rosina

 

Rosina met Cobtain Oliver

Rouwkuilens Dorien (20 jaar)

 

Cobtain Aladin

 

rosella2002

 Navestock Rosella