Cobtain Welsh Cobs

Merries

Op de WPCV keuring te Exloo 2008 werden stammoeders in het zonnetje gezet, Rosie was er daar één van.

anja2038

COBTAIN ROSIE
Geboren 1988, 20 jaar

Cobtain Rosie was tijdens de stammoedershow in Exloo, 31 mei 2008, de enige aanwezige stammoeder die door haar eigenaars ook zelf is gefokt. Ze werd geboren op de Welsh Cob fokkerij van Henk Stehouwer en Anja de Vlieger. In feite draagt ze de fakkel nu van haar overleden moeder Rouwkuilen’s Rosina, die zowel bij het NWPCS als het WPCV een kampioensmerrie was. De vader van Rosie is Nebo Celebration, de WPCV kampioen van 1987.
Het kan bijna niet anders zijn met zulke ouders, dat ook Cobtain Rosie zelf kampioenschappen behaalde. Dat begon al als jaarling, toen Rosie dankzij haar super goede draf  in Duitsland en België reserve jeugdkampioene van alle secties werd en zelfs twee maal reserve sectie kampioene. Een hoog bod voor haar werd afgeslagen, ze was immers het eerste merrieveulen van Rouwkuilen’s Rosina en met haar super showmentaliteit en goede beweging  gaf ze haar eigenaars veel plezier. Ze heeft later maarliefst negen grote titels behaald op de nationale show in Kootwijk en bij de WPCV. Daartoe behoren het nationaal kampioenschap in 1994 en 2000, en het dagkampioenschap van de WPCV in 1992.

Bij het NWPCS behaalde Rosie de predikaten keur en preferent. Van de tien veulens die Rosie bracht, waren er acht dochters. Vijf van haar dochters behaalden ook kampioenschappen. Cobtain Roslyn was in 2005 en 2006 nationaal kampioene, en in 2006 Cob kampioene van de WPCV show. Cobtain Rosina won twee dagkampioenschappen als driejarige merrie, in Itterbeck en Tolbert. Cobtain Roslyn en Lady Josephine zijn nog in bezit van Anja de Vieger en Henk Stehouwer. Lady Josephine vergezelde haar moeder in de stammoedershow, samen met haar jongste zusje, het veulen Cobtain Lady Rosemarie.

Rosie heeft een valk kleurige halfbroer die werd goedgekeurd door het NWPCS en fokhengst werd op Texel, zijn naam is Cobtain Roderick. Rosie vererft bij haar nakomelingen veel beweging, hetgeen mede te danken is aan haar vaste partner Thorndonpark Prince. Toen de zwarte hengst twee jaar uitgeleend was naar Duitsland, heeft ze zich één keer laten dekken door de plaatsvervanger Pentrefelin Jake. Het volgende seizoen is ze ook na kunst en vliegwerk niet hengstig geworden: tot een week nadat Prince weer thuis kwam in de herfst! Het is één van de bijzondere dingen die Henk Stehouwer en Anja de Vlieger meemaakten met hun karaktervolle, eigenzinnige Rosie. En dat eigenzinnige karakter en het altijd willen showen waarderen zij nu juist ook in hun prachtige fokmerrie.

Cobtain Rosie werd bedankt voor haar persoonlijkheid en invulling aan stal Cobtain! 

anja2077

(tekst en foto's Janneke de Rade)

Cobtain Lady Josephine, jaarling merrie
v: Thorndonpark Prince
m: Cobtain Rosiefoto Janneke de Rade


Cobtain lady  Josephine en Cobtain lady Danielle, augustus 2006 


foto's Janneke de Rade

 

Cobtain Roslyn

 

                            Nebo Daniel

                  Nebo Celabration

                             Tyngwndwn Matharafal Lady

Cobtain Rosie,ster, keur,pref. merrie, geb. 1-5-1988

                             Tawelfan Aeros

                 Rouwkuilen's Rosina,ster pref.

                  Sawel Dorina

                        Nebo Prince

               Thondonpark Prince

               Trevallion Telynores-Y-Plwyf

Cobtain Roslyn, ster, voorl.k, geb. 2000

                          Nebo Celabration   

                Cobtain  Rosie, ster. keur, pref

                         Rouwkuilen's Rosina,ster pref.Nebo Celebration


Nebo Prince

Allemaal zusjes

 
 

Rosie en Roslyn (foto van Janneke de Rade)